Biografi

“ St. Helen gjør noe så utypisk trøndersk som å spille pop. Bandet ble dog startet opp som et hardcoreband tilbake i 2006, de valgte å beholde energien men å utvide sine musikalske inspirasjoner. Her kjøres det hardt på med med chorus, falsetter og koring, som lett får deg til å drømme deg bort mot Gøteborgs sterke poptradisjoner. “
- Thomas Ryjord, skrevet for Trondheim Calling


Historikk:

Med EPen «As Low As It Can Be» (2009) ble St. Helen Ukas Urørt. Med dette fulgte deltakelse på samleskiva Trondheim Calling i januar 2010 og påfølgende Trondheim Calling Turné i hele Norge. Med nominasjon til Årets mest lovende band på Ut Awards og spillejobber på blant annet Pstereo-festivalen og Vinjerock ble 2010 et bra år for bandet. Samme høst varmet St. Helen opp for Datarock, for 800 publikummere i Storsalen på Samfundet i Trondheim. Deretter gikk turen til studio for å spille inn debutplata.


"Hear Me And You Will Believe Me, Leave Me And You Will Complete Me" (10. feb. 2012):

Debutplata til St. Helen gir trøndersk pop et nytt ansikt. Plata består av 9 energiske poplåter som får en til å tenke tilbake på da The Cure var ungdommens populærmusikk. Med bandmedlemmenes hardcorebakgrunn og forkjærlighet for Gøteborgpopen, skaper St. Helen sin egen pop; tighte og energiske låter med chorus, falsetter og allsang.

St. Helen er Magnus Kummervold (vokal, gitar), Nikolaj Skybakmoen (gitar, vokal), Børge Holen (trommer, vokal), Øyvind Toldnes (bass)